Praktijkchallenge Hogeschool Rotterdam

Vanuit het project Heilig Hart Kerk in Breda hebben wij in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam een praktijkchallenge bedacht. In groepsverband kregen zij 3 weken de tijd hun management skills en eigen creativiteit in te zetten om oplossingen te bepalen. Dit deden ze naast hun eigen project, kennislessen en vaardigheidstrainingen.

De studenten hebben nagedacht over het vraagstuk om op een duurzame manier nieuwe appartementen te realiseren in een bestaande kerk. Ze hebben met het materiaal CLT (Cross Laminated Timber) een alternatief ontwerp een kostenraming gemaakt voor het huidige traditionele plan.

De studenten vonden het een erg leerzame en leuke opdracht. Hierbij enkele reacties.

De tweede praktijkchallenge van de minor bouwmanagement was voor mij een Eye opener. Zeer relevant vraagstuk over CLT en de mogelijkheden rondom herbestemmen met deze bouwmethode. Erg leerzaam om te ervaren hoe de verschillende betrokken partijen tegen z’n uitdaging aankijken.’’ 

‘De opgave was een bijzondere maar ook uitdagende opgave waar we veel hebben geleerd van het product CLT. De ervaring die we hier opgedaan hebben is zeker in een toekomst met CLT van toepassing. Hier ben ik dankbaar voor.’

Erg leuke praktijkchallenge waarbij we rekening moesten houden met alle disciplines; aannemer, ontwikkelaar, architect en constructeur. Dit maakte het meest uitdagend omdat je op hoger niveau aan ieders belangen moest denken.’

Ik heb deze challenge als erg fijn ervaren, omdat wij een innovatieve/duurzame bouwmethodiek moesten onderzoeken en toepassen, waar we nog nooit mee hebben gewerkt. Ik heb hier dan ook erg veel van geleerd. Nogmaals bedankt voor jullie tijd!’

Onderzoek doen naar de mogelijkheid om een project in CLT uit te voeren vond ik erg interessant en leerzaam. De complexiteit van de herbestemming, die de Heilige Hartkerk met zich mee bracht, zorgde voor de nodige uitdagingen en oplettendheid binnen het projectteam. Bedankt voor de leuke opdracht en de prettige samenwerking!’.