We maken het klanten graag een stuk gemakkelijker

Mooie projecten en tevreden klanten, daar doen we het voor

Over ons

Van Boxsel Engineering is een onafhankelijk raadgevend ingenieursbureau voor constructies. Van Boxsel Engineering is gevestigd in Oosterhout en in Gurgaon/New Delhi, India.

In totaal hebben wij ongeveer 35 medewerkers (ontwerpers, adviseurs, tekenaars, constructeurs, projectleiders) in dienst.

Van Boxsel Engineering houdt zich bezig met het ontwerpen en uitwerken van constructies van gebouwen en civiele werken in allerlei materialen, zoals beton, staal, glas, steen, hout, aluminium of combinaties hiervan. Vele projecten zijn door ons als constructeur, sinds onze oprichting in 1968, gerealiseerd in Nederland en in het buitenland.

Naast het ontwerpen van constructies is Van Boxsel Engineering gespecialiseerd in het vervaardigen van werktekeningen van prefab-betonelementen voor fabriek en montage.

Tevens verzorgen wij voor diverse bedrijven facilitair reken- en tekenwerk.
Sinds 2012 werkt Van Boxsel Engineering met TEKLA om het BIM proces met de diverse bouwpartners resp. opdrachtgevers tot de meest nauwkeurige perfectie te kunnen uitvoeren.

Werkwijze ontwerpen

Wij schuiven het liefst zo vroeg mogelijk in een ontwerptraject aan tafel met de architect en opdrachtgever. Wij zijn ervan overtuigd dat wij in deze fase van het project het ontwerp vanuit onze discipline een zodanige richting kunnen geven, dat er een kostenbewust, economisch, maar ook esthetisch verantwoord ontwerp gerealiseerd kan gaan worden.

Dit doen wij middels het aanbieden van keuzeadviezen aan opdrachtgever en architect binnen de specifieke projectgebonden randvoorwaarden

Onze ingenieurs zijn hiertoe in staat door onze uitgebreide ervaring met de verschillende constructiematerialen en de gangbare uitvoeringsmethodieken.

Tekenen is bouwen op papier

Al vanaf het eerste ontwerp nemen wij de invloed van de uitvoeringsmethodiek op het ontwerp mee in onze afwegingen. Wat er ontworpen wordt moet ook gebouwd kunnen worden. Wij hanteren de stelling dat tekenen bouwen op papier is.

Specialisaties en dienstverlening

Vanuit de deskundigheid van onze medewerkers kunnen wij specialistische adviezen geven op het gebied van o.a. betonreparaties, onderhoud en schadeonderzoek aan constructies, opnames in het werk.

Tevens kunnen wij vanuit onze ervaring aanvullende diensten verlenen die direct raakvlak hebben met ons werkgebied. Zo verrichten wij o.a. facilitair reken- en tekenwerk en arbitrages van rechtzaken en geschillen.

Missie

Onze bureaufilosofie is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

  • De constructie is een integrerend onderdeel van een gebouw en als zodanig levert de constructie een wezenlijke bijdrage aan het architectonisch ontwerp.
  • Duidelijke draagstructuren en kostenbewust ontwerpen leiden tot economisch bouwen.
 

Kwaliteit

Wij hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Al vele jaren bezit de vestiging in Nederland het ISO9001-certificaat. Kwaliteitbeheersing en kwaliteitverbetering is een continu proces.

Al onze medewerkers zijn hier bijzonder scherp op, zodat uiteindelijk onze klanten altijd tevreden zijn.

Dit is ons team

Johan Fijneman

Adviseur - Projectleider - Constructeur

Lex Hermens

Constructeur

Ernst Sparidans

Adviseur - Projectleider - Constructeur

Willem van Boxsel

Directeur - Eigenaar

Maurits Roks

Projectleider - Constructeur

Ruben Laurijsen

Constructeur

Suzanne Wetemans

Secretaresse - Directieassistente

Jens Wouters

Projectleider - Constructeur

Maurice Schotel

Sales, ISEE3D

André van Bavel

3D Modelleur

Maarten Breedveld

3D Engineer - ISee3D

Jos Vermeulen

3D Modelleur

Quinten Laurijsse

3D Modelleur

Farhad Aliyari

3D Modelleur

Bart van den Wijngaard

3D Modelleur

Kim de Kroon

Constructeur

Thimo de Ram

Front-End Developer, ISee3D