Bezoek Prodrive, Science Park Eindhoven.

Het projectteam van Van Boxsel Engineering heeft gisteren een bezoek gebracht aan de bouwplaats. Na maandenlang hard te hebben gewerkt aan dit project is het eindresultaat (van de ruwbouw) indrukwekkend!

Op het Science Park in Eindhoven is razendsnel een betoncasco gemonteerd voor Prodrive Technologies. Het moderne technologiebedrijf dreigde uit haar huidige jas te groeien. Om de groei van het bedrijf een stap voor te blijven wordt er aan het huidige pand een aanbouw gerealiseerd van acht bouwlagen.

Als vaste partner van Preco heeft Boxsel Engineering de engineering verzorgd van het prefab-betonnen casco. Preco produceert en levert de elementen -waaronder kolommen, balken, wanden, trappen, bordesplaten- aan aannemer Wijnen Bouw Someren B.V.  Gedurende de engineering is het project volledig uitgewerkt in BIM. Hierdoor zijn alle knelpunten van het complexe gebouw in een vroeg stadium vastgesteld, afgestemd en verwerkt. 

Tijdens het bezoek op de bouwplaats hebben we gezien dat alle elementen naadloos in elkaar passen.