Woon- en winkelcomplex Thes, Breda

In opdracht van Aannemersbedrijf Van Agtmaal B.V. werken wij aan een nieuw complex met 118 woningen op een 2-laagse parkeergarage waarvan één laag ondergronds vlakbij het station in Breda op de hoek van de Stationslaan en Terheijdenstraat. Er komt een groen coulisselandschap op het bovengrondse deel van de parkeergarage wat de blikvanger wordt vanaf het spoor. Het project omvat studio’s, 2- en 3-kamerappartementen, stadswoningen en een Albert Heijn. Tevens komt er een park tussen het spoor en de busbaan.

Het gebouw bestaat uit twee bouwdelen, 1 bouwdeel van 5 en 1 bouwdeel van 6 bouwlagen en wordt gasloos gebouwd. De energievoorziening wordt geregeld via stadsverwarming en het project krijgt zonnepanelen. Ook zullen er elektrische oplaadpunten komen.

Wij maken coördinatietekeningen met aanvullende detaillering waarop we, in overleg met de aannemer, de uitvoering en fasering afstemmen om ervoor te zorgen dat alle verschillende onderdelen op elkaar passen.

Opdrachtgever:           Aannemersbedrijf Van Agtmaal B.V.
Architect:                      Rothuizen Architecten Stedenbouwkundige
Aannemer:                    Aannemersbedrijf Van Agtmaal B.V. en 
                                        Van de Ven Bouw en Ontwikkeling

Oppervlakte: ca.96x70m ~ 6750m2

Constructie:

De woningen zijn opgebouwd uit dragende wanden van beton of kalkzandsteen waartussen breedplaatvloeren spannen. Om de overgang naar de kolomstructuur van de supermarkt en het parkeren op de begane grond mogelijk te maken, worden de woning scheidende wanden op de 1e verdieping uitgevoerd als een wandligger en in beton uitgevoerd. Op de wandliggers worden de hoger gelegen wanden, waar mogelijk, in kalkzandsteen uitgevoerd. Indien omwille van de stabiliteit en of de krachtswerking in de wand kalkzandsteen niet mogelijk is worden de wanden over de volledige hoogte uitgevoerd in beton.

De daktuinen tussen en rond de bouwblokken worden uitgevoerd in kanaalplaten met druklaag welke worden opgelegd op stalen en betonnen geïntegreerde liggers. De vloer van de begane grond boven de parkeerkelder wordt opgelegd op rechte draaglijnen bestaande uit betonkolommen en betonnen liggers of stroken waarop de vloer rust. Ter plaatse van  de supermarkt wordt de vloer uitgevoerd in breedplaat met een dikte van 300mm en is sprake van betonnen stroken. T.p.v. het parkeergedeelte wordt de vloer uitgevoerd in kanaalplaat met druklaag welke is opgelegd op betonnen geïntegreerde liggers. De begane grond naast de kelder wordt uitgevoerd in beton en opgelegd op palen. De keldervloer wordt uitgevoerd in beton d=250mm en wordt opgelegd op de poeren van de bovenbouw.