Transformatie Margarita Mariakerk, Tilburg

De voormalige Margarita Maria Alacoque kerk, alias de Mariakerk, aan de Ringbaan-West in Tilburg wordt getransformeerd tot een kleinschalig verpleeghuis met 26 wooneenheden. 

In de aangrenzende pastorie komt een zorghotel met 12 kamers. Er is voldoende lichtinval voorzien door middel van transparante uitbouwen op de begane grond en zullen de glas-in-lood ramen worden vervangen door transparant glas.

Wij verzorgen het constructieve advies van ontwerp tot en met uitvoering. Zowel voor de kerk/ sacristie als de naastgelegen pastorie. Naast onze rol als hoofdconstructeur hebben wij ook de rol voor de detailengineering opgenomen. Samen met de opdrachtgever, architect, overige adviseurs en aannemer is het ontwerp gerealiseerd.

Opdrachtgever:   Verdouw Vastgoed
Architect:              Buro 013
Aannemer:           Roozen van Hoppe bouw en ontwikkeling

Bijzonderheden:

Voor wat betreft de constructie zijn er nog enkele bijzonderheden te vermelden.

Zo is de fundering van de kerk op staal met in het werk een gestorte betonvloer. De wanden zijn opgetrokken uit kalkzandsteen met daarop staalplaat betonvloeren. Daarnaast is een staalconstructie geplaatst voor de overstekken.

De nieuwe begane grondvloer van de pastorie is op staal (in het werk gestorte betonvloer). De huidige constructie zal worden verzwaard. Er komt een nieuwe liftconstructie in kalkzandsteen en de doorbraken in de huidige dragende en niet dragende wanden. Om de nieuwe indeling mogelijk te maken is er gekozen voor een staalconstructie.

Ontwikkeling bouw

Ontwikkeling bouw 26 juni 2020