Sportcentrum, Kapelle

Opdrachtgever:   Gemeente Kapelle
Architect:              Hooper Architects
Aannemer:            Vaessen Algemeen Bouwbedrijf BV
Oppervlakte:        4800m2

In de gemeente Kapelle wordt net achter het huidige verouderde sportcentrum Groenewoud een nieuw duurzaam sportcentrum gebouwd. Sport en ontmoeting staan centraal.

Werkzaamheden

Wij zijn we troste hoofdconstructeur waarbij we met trouwe partners in een bouwteamverband een veelzijdig gebouw realiseren. Het gebouw huisvest meerdere functies onder één dak, waaronder een sporthal, turnzaal en een 6-baans wedstrijdbad. Om de ontwerpcoördinatie in goede banen te lijden is vanzelfsprekend gekozen voor een 3D-traject waarbij een nauwe samenwerking met de architect (Hooper Architects) en de aannemer (Vaessen algemeen bouwbedrijf) is ontstaan.

Constructie

Het gebouw bestaat uit een in het werk gestorte betonnen vloer en fundering. Er wordt een kelder gemaakt voor het zwembad en de technische ruimte. De bovenbouw wordt gerealiseerd met een staalskelet. Ter plaatse van de entree en het zwembad wordt het dak gedragen door gelamineerde liggers.

Met name de betonnen onderbouw van het gebouw was uitdagende klus om uit te werken. Door het complete model in 3D op te zetten én in 3D te wapenen hebben we al in een vroeg stadium alle lastige knopen inzichtelijk gemaakt. Nog voordat de eerste paal de grond in is gegaan hebben we de complexiteit van de wapeningsknopen in kaart gebracht. Hierdoor hebben we mogelijke problemen getackeld voordat ze écht een probleem opleveren.

In de afbeeldingen is te zien hoe alle wapeningsstaven in ons 3D-model zijn gecreeërd en beoordeeld. De aannemer heeft gedurende de bouw van de kelder en fundering niet één keer contact opgenomen over onduidelijkheden. Dit vatten wij dan ook met trots op als een heel groot compliment voor ons team. Dit bewijst dat Van Boxsel Engineering in staat is om complex betonwerk foutloos uit te werken!