Leonardushof, Wouw

In opdracht van Groenhuysen zijn wij betrokken bij de nieuwbouw van Leonardushof te Wouw.

Het gebouw bestaat uit drie bouwdelen en wordt gefundeerd op palen. Twee bouwdelen kennen een duidelijke constructieve opbouw met een vaste beukmaat van 7,5m met breedplaatvloeren en kalkzandsteen wanden. Eén van de bouwdelen heeft voor een groot deel een open structuur, waarbij de openheid op de begane grond wordt verzorgd door stalen portalen die als een soort tafel fungeert voor de bovenbouw.

Bouwdeel één is voor een deel onderkelderd, in deze kelder bevinden zich de installaties en een ijsbuffervat. Deze houdt het gebouw in de zomer koel en in de winter weet het de koelte juist op te slaan. De keldervloer en wanden worden in het werk gestort. De begane grondvloer bestaat uit betonnen funderingsbalken en kanaalplaatvloeren.

Het gebouw wordt tegen een bestaand kappelletje aangebouwd, wat op verzoek van de bewoners bewaard is gebleven.

De bouwdelen worden gescheiden door een atrium, op de verdieping worden deze gekoppeld door een loopbrug van stalen liggers met een houten balklaag. Rondom het gebouw komen prefab balkons.

Opdrachtgever:    Groenhuysen
Architect:               Oomen architecten
Aannemer:             Aan de Stegge Roosendaal vof

Overige info:

Opparvlakte:

5800M2

Constructie:

Kalkzandsteen wanden, kanaalplaatvloeren op de begane grond en breedplaatvloeren op de verdiepingen. De onderkeldering wordt gerealiseerd in het werk gestort beton.