Leidsche Maan, Leidsche Rijn / Utrecht

In Utrecht worden in het hart van Leidsche Rijn, 3 appartementengebouwen gebouwd in de wijk Het Zand. De 3 gebouwen bieden plaats voor maar liefst 148 appartementen en 833 m2 aan commerciële ruimte. Alle appartementen worden gasloos en met een hogere dan wettelijk voorgeschreven EPC gerealiseerd.  De volledige casco’s van de 3 gebouwen bestaan uit prefab beton. Deze casco’s worden geleverd en gemonteerd door MBS Cascobouw. In opdracht van MBS heeft van Boxsel Engineering de volledige engineering van onder meer de volgende prefab elementen

  • Trappen en bordessen
  • Galerijplaten
  • Balkons
  • Kolommen
  • Balken
  • Wanden
Opdrachtgever:      MBS Cascobouw
Aannemer:               Aannemersbedrijf Chr van Arnhem & Zn BV

Samen met MBS heeft van Boxsel Engineering dus de volledige uitwerking van de 3 casco’s op zich genomen. Hierbij is ons doel om alle andere partijen zoveel mogelijk te ontzorgen, waardoor de ruwbouw vlot en kwalitatief goed verloopt. Denk hierbij bijvoorbeeld de afstemming tussen alle benodigde instortvoorzieningen en sparingen in de prefab wanden. Maar ook aan het opstellen van montageplannen.

Als prefab beton specialist is het uitwerken van de casco’s onze kerntaak. Bij van Boxsel Engineering hebben we echter ook ruim 50 jaar ervaring als ‘traditioneel’ ontwerpend constructeur. Waar nodig en gewenst denken wij dus graag mee met het constructief ontwerp van het gebouw, zodat deze  tot in de puntjes afgestemd kan worden op het bouwen met prefab beton.

Dit heeft tot nu toe 2 casco’s opgeleverd waar we trots op zijn. De 3e wordt op dit moment nog gemonteerd. Dit was uiteraard ook niet mogelijk geweest zonder een zeer nauwe en prettige samenwerking met MBS en Van Arnhem.